-
سیستم Single pass: در این روش، از یک محلول پاککننده اولیه برای تمیز کردن دستگاه استفاده میشود، سپس عملیات تخلیه انجام میشود. در بیشتر موارد، ابتدا یک مرحله پیشآبکشی (Pre-rinse) با تزریق محلول ضدعفونیکننده برای حذف بیشتر آلودگیها استفاده میشود، سپس ماده شوینده اعمال میشود و در نهایت آبکشی نهایی صورت میگیرد.
-
سیستم گردشی (Recirculation): در این روش، محلول تمیزکننده در یک تانک اضافی تولید و برای تمیز کردن استفاده میشود. گردش این محلول در دستگاه تا پایان چرخه تمیز کردن ادامه مییابد، و پس از شستشو با ماده شوینده، مرحله آبکشی نهایی صورت میگیرد. این سیستمها از مقدار کمتری آب و مواد شوینده استفاده میکنند اما نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارند.
اجزای سیستم CIP شامل موارد زیر میشوند:
- منبع آب
- تجهیزات اندازهگیری
- کنترلر PLC
- صفحه نمایش لمسی
- سیستم دوزینگ
- مبدل حرارتی
- تانک ورودی و تانک خروجی
- شیرهای چرخش با قابلیت تنظیم دور و فشار و شیرهای اتوماتیک
- پمپهای مواد شیمیایی
- نمودار ثبت کننده فرآیند
امروزه با استفاده از این نوع سیستم میتوان به راحتی تجهیزات به کار رفته در صنایع تولید مواد غذایی را مورد شسشتو قرار داد و آلودگیها را در آنها از بین برد. نکته قابلتوجه درباره سیستم فوق که بهتر است بدانید این است که مصرف آب و مواد ضدعفونیکننده در این دستگاه پایین بوده و لذا شرکتها و کارخانههای زیادی علاقهمند به استفاده از سیستم CIP برای شسشتوی دستگاههای خود هستند.
سیستم CIP شستشوی منابع و پمپها را از طریق مسیر لولهکشی اصلی محصول انجام میدهد. این کار با هدف پاکسازی آلودگی تجهیزات مختلف در تمام سطوح داخلی آنها انجام میگیرد. همچنین بهتر است بدانید که چرخه های استفاده از سیستم CIP معمولا بعد از یک فرآیند تولیدی بزرگ که آلودگی زیادی را به همراه داشته است صورت میگیرد. در موارد دیگر نیز در زمان تغییر یک خط پردازش از محصولی به محصول دیگر استفاده میشود.
سیستم شستشوی CIP باعث شکستن نیرو های پیوند بین جامدات میشود و برای تمیزکاری آسانتر جامدات را در خود حل میکند. همچنین این سیستم شستشو، با نرم کردن چربیها به راحتی آنها را از بین میبرد.
منبع: سیستم شستشوی CIP
:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0